3/09/2010

PostHeaderIcon Aku Membuat Scrapbook Linux

Aku dan Scrapbook yang hodoh!! Haha..Cuma aku tak la pulak hodoh..Tuhan dah bagi rupa yang sempurna sebagai HambaNya. Syukur...Aku terpaksa update juga blog ni, sebab takut blog aku kosong tanpa apa-apa entri pun..Jadi bila fikir balik, aku nak jadikan cerita scrapbook ni masuk kat dalam blog. Hehe...Lepas jak siap buat scrapbook tu, aku terus buka blog untuk menconteng-conteng blog aku nih. Hm..Hari ni sebenarnya kelas di batalkan, tapi...dikejutkan dengan membuat scrapbook. Yang pasti scrapbook tu kena siapkan dalam masa 24 jam! Haduh..rasa nak sakit jiwa jugak. Yalaa..modal takda weii..Kat dalam poket nih cuma ada RM3 jak pun..Namun semua tu tak menjadi masalah besar buat aku yang sentiasa memikirkan jalan penyelesaian seperti ini..ehee..Aku kan Super Hero...haha..Jika Linux boleh kata "Free to use", aku pulak boleh fikir "Free to made"..Yaa..buat scrapbook secara percuma..Tapi bagaimana? Alaaa..senang jak pun..guna lah tangan..manada orang buat scrapbook guna hidung pulak..hee..Semuanya dari barangan terbuang, tapi bukan lah pula bermaksud aku ambik dari tong sampah..tidak...Aku ambik dari lebihan ataupun cebisan kertas warna dari kawan yang lain..haa..kan senang..Lepas ni tak payah nak fikir-fikir beli itu beli ini...Tapi untuk korang, jangan buat macam ni tau..nanti kawan fikir kita mengambil kesempatan...tapi kalau terpaksa, nak buat camna kan??..Kerja membuat scrapbook ni adalah untuk mempromosikan Linux kepada awam...Jadi buat la iklan berbentuk scrapbook..Kepala dah nak hampir pecah bila fikir macamana nak buat iklan tu berhasil melalui scrapbook..Hentam saja la Labu..yang penting siap..haha..memang sah pemalas aku nih!!

Hasil kerja aku..

Scrapbook yang aku buat adalah aku asaskan melalui kad pop-up. Pernah dengar? Nak tahu cara buat tak? So, kalau nak tahu, post yang akan datang aku akan buat tutorial nak buat kad pop-up nih. Tungguuu..Tu pun kalau panjang umur lah ya..Scrapbook yang aku diasaskan daripada kad pop-up ni memang menarik..kalau bagi kat awek, confirm dia buat lap milo tumpah kat atas meja..Hah, sehingga begitu sekali menariknya idea aku nih. hhehe..Distro Linux yang aku harus aku iklankan ni ialah Linux Knoppix. Salah satu distro yang tak banyak cerita, sebab ianya hanya LIVE CD semata. Aku rasa dah takdir lah aku kena buat dari distro nih...mudah, ringkas....macam kerja aku!!!Haha..Ow yaa..nak iklan sikit...Gunakan lah Linux tanpa was-was..hehe..sekian..

2 comments:

NadzBahniE said...

wuyooo

KidHambur KFunC said...

apa wuyooo2??

hehe...

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Apa yang sedang anda fikirkan

Cari Di Sini

KidHambur KFunC's Fan Box

Shoutbox